ellanar

ellanar

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 97]

Pierogi z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pierożki smakujące jak uszka. Idealne do podsmażenia i do podania z barszczem czerwonym

Pierogi z pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pierogi z pieczarkami

 

 

  • olej, sól, woda do gotowania

Sposób przygotowania:

Pierogi z pieczarkami
Farsz: .1. Pieczarki obieramy, ścieramy na drobnej tarce 2. Cebulkę siekamy na drobną kosteczkę i podsmażamy razem z pieczarkami na oleju 3.Dodajemy przyprawy i zioła, podduszamy 5 min. pod przykryciem a potem kolejne 5 minut bez przykrycia by sok odparował. 4. Dodajemy do farszu bułkę tartą, mieszamy. Ciasto: 5.Wyrabiamy elastyczne ciasto, wodę dodajemy na raty. Odstawiamy na chwilkę. 6.Potem dzielimy na porcje, wałkujemy, wycinamy krązki szklanką i zlepiamy małe, zgrabne pierożki. 7.Odkładamy je na ściereczkę na chwilę a w tym czasie gotujemy wodę z solą i olejem. 8. Gotujemy partiami aż wypłyną na wierzch. 9. Podajemy gotowane z barszczykiem lub podsmażamy
Pierogi z pieczarkami
pieczarki ścieramy na tarce, cebulkę kroimy w drobną kosteczkę i podsmażamy. Dodajmey zioła i przyprawy
Pierogi z pieczarkami
Wyrabiamy ciasto na pierogi, ja dodaję ciepłą wodę i olej
Pierogi z pieczarkami
Wałkujemy na blacie podsyanym mąką, wycinamy kółka szklanką, na każdy krązek dajemy łyżeczkę farszu i zlepiamy
Pierogi z pieczarkami
Po ugotowaniu można podawać z barszczem, tak jak uszka