Strona główna Pierogi z pieczarkami i jajkiem

Pierogi z pieczarkami i jajkiem

Pierogi « poprzedni | następny »
Reniz - autor przepisu Pierogi z pieczarkami i jajkiem offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2069
  • Wyślij znajomemu
Zgłoś nadużycie 
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Pierogi z pieczarkami i jajkiem
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pierogi z pieczarkami i jajkiem to smaczne danie obiadowe


trudność: średne
czas:

Pierogi z pieczarkami i jajkiem - SKŁADNIKI:

  • 2 szklanki mąki pszennej,
  • sól,
  • 4 łyżki posiekanego szczypioru,
  • przyprawa maggi
  • 15 dag boczku wędzonego,
  • 1 cebula,
  • 2 jajko na twardo,
  • 30 dag pieczarek,
  • 0,5 szklanki ciepłej wody,
  • 1 jajko surowe,
  • pieprz

Pierogi z pieczarkami i jajkiem - PRZYGOTOWANIE:

Na stolnicę przesiać mąkę, dodać surowe jajko, ciepłą wodę i zagnieść ciasto na pierogi. Farsz: boczek pokroić w kostkę i usmażyć na patelni, połowę odłożyć. Do pozostałego usmażonego boczku dodać drobno posiekaną cebulę, zeszklić. Następnie dodać utarte na grubej tarce pieczarki, wymieszać i smażyć ok 10 min, lekko przestudzić, wsypać pokrojone w drobną kostkę jajka na twardo, posiekany szczypior z cebulki, przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi, wymieszać. Ciasto rozwałkować, pokroić w kwadraty, łyżeczką nakładać farsz, składać na pół i dokładnie zlepiać brzegi. Wrzucać do wrzącej osolonej wody i gotować ok. 5 min. od momentu wypłynięcia na powierzchnię, wyjmować łyżką cedzakową. Polać pozostałym smażonym boczkiem.



Komentarze do Pierogi z pieczarkami i jajkiem  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Pierogi
Pierożki z sosem grzybowym Pierogi ziołowo-czosnkowe z zielonym sosem Prima-aprilis czyli bezmięsne udka:)
Pyszne pierogi ruskie Pierogi z kapustą i grzybami Pierogi z serem twarogowym
Pierogi curry z kolorowym farszem Serowe pierogi z miodem i białym pieprzem Pierogi z farszem z kaszy gryczanej
Pierogi z jagodami Pierogi z jagodami Razowe pierogi z makrelą
Dziś moderatorami są
zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert online

 
Konkursy
  • Konkurs - Wiosenne smaki Konkurs - Wiosenne smaki

    Przygotuj smaczne, kolorowe i lekkie wiosenne danie i wygraj kartę upominkową o wartości 50zł. Nagradzamy aż 10 osób! Konkurs uwzględnia przepisy publikowane na Waszych blogach. Zapraszamy do zapoznania się z zasadami konkursu.

  • Konkurs Znam Wielkanocne Wydanie Specjalne Konkurs Znam Wielkanocne Wydanie Specjalne

    Weź udział w konkursie. Odpowiedz na kilka prostych pytań związanych z Wielkanocnym Wydaniem Specjalnym 2014 i wygraj książkę Smaczna Polska autorstwa Magdy Gessler. Nagradzamy aż 10 osób!

1 2 3 4
 
 
 
Sonda
Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

 
 Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

głosuj
 
Ostatnio komentowane