magmonika

magmonika

Kucharz
[Przepisów: 43]

Pierogi z pieczarkami i ryżem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne szybkie danie-pierogi z pieczarkami.

Pierogi z pieczarkami i ryżem

Składniki:

Pierogi z pieczarkami i ryżem

 

  • 2,2 szklanki mąka,
  • 25 dag pieczarki,
  • 2 sztuki jaja,
  • 1 torebka ryż,
  • 2 sztuki cebula,
  • olej,
  • 1/2 pęczka szczypior

Sposób przygotowania:

Pierogi z pieczarkami i ryżem
Zagnieć mąkę z jednym jajkiem i szczyptą soli, wlewaj tyle wody, by ciasto było luźne. Ryż ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu i odcedź. Obierz pieczarki i drobno pokrój. Obierz cebulę i posiekaj. Rozgrzej olej na patelni i zeszklij cebulę. Dodaj pieczarki i podsmaż. Przełóż do ryżu, wbij drugie jajko i wymieszaj, przypraw. Rozwałkuj ciasto i wykrój kwadraty. Na środku ułóż łyżeczkę farszu, brzegi dokładnie zalep. Pierogi włóż do osolonego wrzątku i ugotuj. Wyjmij, podawaj posypane szczypiorkiem. Składniki na 4 porcje