kate1980

kate1980

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 212]

Pierogi z sezonowymi owocami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

jako farsz możemy użyć truskawki, jagody a nawet morele.

Pierogi z sezonowymi owocami

Składniki:

Pierogi z sezonowymi owocami

 

 

Sposób przygotowania:

Pierogi z sezonowymi owocami
Do mąki wlewam gorącą wodę i staram się jak najszybciej wymieszać ciasto. Dodaję szczyptę soli. Następnie rozwałkowuje ciasto i na każdym jednym krążku wyciętym szklanką układam dowolne owoce posypując je cukrem. Zlepiam poczym wrzucam go wrzącej wody z dodatkiem soli i gotuję od momentu wypłynięcia jakieś 2 minuty. Śmietanę 36 % ubijam z cukrem pudrem. Polewam nią lekko wystudzone pierogi.

Tagi:

pierogi danie