akrobatka2

akrobatka2

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 594]

Pierogi z truskawkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 30
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Proste, szybkie pierogi nadziane truskawkami. Doskonale, gdy nie mamy pomysłu na obiad. Najlepiej smakują polane miodem, jogurtem naturalnym, masłem lub cynamonem. Serdecznie polecam!

Pierogi z truskawkami

Składniki:

Pierogi z truskawkami

 

  • Ciasto:
  • 500g. mąki tortowej
  • 1 duże jajko
  • 1 szkl. wody wrzącej

 

Sposób przygotowania:

Pierogi z truskawkami
1. Ciasto: Składniki dobrze ze sobą wyrobić rękami do uzyskania jednolitego, zbitego ciasta. Rozwałkować go na około 3mm. Za pomocą szklanki wykrawać kółka. Na każde kółko położyć truskawkę. Skleić jak pieroga. 2. Wodę zagotować w garnku, do gotującej wrzucić pierogi. Gotować do wypłynięcia. 3. Podawać ze swoimi ulubionymi dodatkami. Smacznego!