alien1985

alien1985

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 534]

Pierogi z wiejską pasztetowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Prosty sposób na pierogi z ekspresowym farszem. Wystarczy dodać podsmażoną cebulkę do pasztetu, wymieszać i gotowe.

Pierogi z wiejską pasztetowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pierogi z wiejską pasztetowa

 

Sposób przygotowania:

Pierogi z wiejską pasztetowa
Mąkę wysypać na stolnicę, dodać sól, masło i powoli wlewać wrzątek. Następnie wyrobić gładkie i elastyczne ciasto. Cieniutko je rozwałkować i wykrawać szklanką krążki. Pasztetową lub pasztet przełożyć do miski rozdrobnić widelcem. Cebule obrać i pokroić w drobniutką kosteczkę. Następnie podsmażyć na 2 lyżkach oleju. Przełożyć do pasztetowej, dodać kaszę manną. Dokładnie wymieszać. Na krążki ciasta nakładać po łyżeczce farszu. Pierogi wrzucać na osolony wrzątek. Gotować ok 2 min od momentu gdy wypłyną na powierzchnię. Osączać na durszlaku. Smacznego :)
Pierogi z wiejską pasztetowa
Pasztetową rozdrobnić widelcem, dodać podsmażoną cebulkę
Pierogi z wiejską pasztetowa
Z podanych składników wyrobić ciasto, cienko rozwałkować, wykrawać krążki i nakładać farsz
Pierogi z wiejską pasztetowa
Pierogi dokładnie zlepić i zrobić falbankę
Pierogi z wiejską pasztetowa
Gotować w osolonym wrzątku 2 min od wypłynięcia