klaudusia11

klaudusia11

Szef Kuchni
[Przepisów: 55]

Pierogi ze szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Pełnoziarnista mąka i szpinak gwarantują Ci, że te danie będzie zdrowe,Najlepiej podawać ze szklanka gorącej herbaty. Polecam bardzo smaczne

Pierogi ze szpinakiem

Składniki:

Pierogi ze szpinakiem

 

Sposób przygotowania:

Pierogi ze szpinakiem
- Do mąki wbijamy jajko. Wlewamy ok. 200 ml. wody i olej. Wyrabiamy gładkie ciasto.
- Cebulę i czosnek obieramy i siekamy. Cebulę solimy i podsmażamy na oleju. Dodajemy czosnek i szpinak. Chwilę odparowujemy. Doprawiamy. Studzimy. Mieszamy z fetą.
- Ciasto rozwałkowujemy, wykrawamy cząstki. Nakładamy farsz i lepimy pierogi. Gotujemy w osolonym wrzątku 3 minuty do wypłynięcia.