Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Pierożki gryczane ze szczypiorem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 5

Z mąki gryczanej przygotować gęste ciasto z dodatkiem jajka i mleka. Z ciasta

Pierożki gryczane ze szczypiorem

Składniki:

Pierożki gryczane ze szczypiorem

 

Sposób przygotowania:

Pierożki gryczane ze szczypiorem
Z mąki gryczanej przygotować gęste ciasto z dodatkiem jajka i mleka. Z ciasta rozwalkowanego na grubość 2 mm wykroić duze krążki, po czym ich brzegi posmarować ubitym jajkiem. położyć na wierzchu każdego przesmażony szczypior, następnie przegi połączyć i docisnąć. Pierożki ugotować w osolonej wodzie i podać z masłem, przekładając przesmażonym szczypiorem.