migotka28

migotka28

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1157]

Pierożki schabowe z mozzarellą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 19

Mozzarella to idealny ser do wszelakich sałatek oraz zapiekanek bo wspaniale rozpływa się pod wpływem temperatury. Właśnie tego pysznego serka użyłam do moich schabowych pierożków.

Pierożki schabowe z mozzarellą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pierożki schabowe z mozzarellą

 

Sposób przygotowania:

Pierożki schabowe z mozzarellą
Plastry schabu cienko rozbić tłuczkiem. Oprószyć z obu stron solą i pieprzem.

Następnie na każdy przygotowany plaster schabu ułożyć po dwie kulki mozzarelli oraz jednego suszonego pomidora.

Mięso złożyć na pół, formując pierożka. Brzegi każdego pierożka skleić za pomocą tłuczka. Następnie gotowe pierożki panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na średnim ogniu z obu stron na złoty kolor.

Podawać z ulubionymi dodatkami, u mnie ziemniaczki z koperkiem i surówka z sosem koperkowym. 
Pierożki schabowe z mozzarellą
Plastry schabu cienko rozbić tłuczkiem. Oprószyć z obu stron solą i pieprzem.
Pierożki schabowe z mozzarellą
Następnie na każdy przygotowany plaster schabu ułożyć po dwie kulki mozzarelli oraz jednego suszonego pomidora.
Pierożki schabowe z mozzarellą
Następnie gotowe pierożki panierować w jajku i bułce tartej.
Pierożki schabowe z mozzarellą
Smażyć na średnim ogniu z obu stron na złoty kolor.

Tagi:

obiad danie schab