malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Pierożki z białym serem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Moja rodzina uwielbia pierogi, często robię takie na Święta. Są bardzo delikatne i smaczne. Możemy polewać je dodatkowo śmietanką.

Pierożki z białym serem

Składniki:

Pierożki z białym serem

 

  • 1/2 twarogu, 1
  • /2 szklanki kwaśnej śmietany,
  • łyżka cukru,
  • 2 łyżki rodzynek.

 

  • Ciasto:30 dag mąki pszennej tortowej, łyżka oleju, 1/2 szklanki ciepłej wody, szczypta soli

Sposób przygotowania:

Pierożki z białym serem
Z mąki soli, oleju i wody zagniatamy ciasto. Twaróg mieszamy ze śmietaną oraz wcześniej zamoczonymi odsączonymi rodzynkami następnie słodzimy. Ciasto rozwałkowujemy na grubość 3 mm, następnie wycinamy koła i w środek każdego nakładamy porcję farszu zlepiamy brzegi i wrzucamy pierogi do osolonego wrzątku, gotujemy do czasu wypłynięcia.

Tagi:

ciasto