magi18

magi18

Szef Kuchni
[Przepisów: 84]

Pierożki z kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pierożki podawać z pieczarkami.

Pierożki z kurczaka

Składniki:

Pierożki z kurczaka

 

 

  • Nadzienie:
  • 1 kurczak
  • cebula
  • 3-4 jajka
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Pierożki z kurczaka
Zarobić ciasto, rozwałkować, pokroić na kwadraty. Nadziać farszem i czepić pierożki. Maczać w jajku, bułce i piec na rozgrzanym tłuszczu. Nadzieje: Kurczak ugotować, oddzielić od kości, posiekać w kostkę, dać zarumienioną cebulę i posiekane 2-3 ugotowane jajka i jedno jajko surowe, doprawić solą i pieprzem.