A.B.

A.B.

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 259]

Pierożki z mięsem

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

mięsko z odzysku-jeśli masz obrane mięso z poprzednich obiadów,to właściwie pół obiadu masz gotowe;teraz tylko troszkę pracy i obiad gotowy

Pierożki z mięsem

Składniki:

Pierożki z mięsem

 

  • CIASTO:
  • 2 szklanki mąki
  • sól
  • wrzątek
  • Farsz mięsny:
  • 0,5 kg mięsa odgotowanego z dań obiadowych
  • 2 jajka
  • 1 marchewka
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 liście kapusty
  • 1 cebula

Sposób przygotowania:

Pierożki z mięsem
Mąkę z solą parzymy wrzątkiem i odstawiamy do przestygnięcia. Mięso przygotowujemy jak w przepisie na kluski z mięsem. Wyrabiamy gładkie ciasto,rozwałkowujemy na cieniutki placek, wykrawamy kółeczka,nakładamy na nie farsz i zlepiamy brzegi. Pierogi wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy kilka minut, pilnujemy,by nie przywarły do dna. Polewamy gotowe pierogi tłuszczem ze zeszkloną cebulką. SMACZNEGO.