luna19

luna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 572]

Książka Kucharska: Dieta proteinowa Luny i Eliss

Pierś faszerowana, duszona w warzywach

  • 9
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 12

.. nie tuczące danie obiadowe..

Pierś faszerowana, duszona w warzywach

Składniki:

Pierś faszerowana, duszona w warzywach

 

  • na 3 osoby

 

 

Sposób przygotowania:

Pierś faszerowana, duszona w warzywach
Piersi oczyścić .. przeciąć na płaty , skrawki które odpadną pozostawić do nadzienia.

Cebulę, paprykę i mięso posiekać drobno i przysmażyć, wystudzić i wymieszać z serem.

Nadziać płaty i spiąć wykałaczkami (pozostałe nadzienie pod koniec dodać do sosu)

Przyrumienić nadziane piersi z obu stron. Bulion rozpuścić w ok 3/4 szkl wody wrzucić marchewkę i pietruszkę, wyjąć i pokroić w słupki. Do bulionu włożyć obsmażone nadziane piersi, Przykryć warzywami i pokrojonym porem, Dusić pod przykryciem ok 20 min.. wyjąć mięso na talerze i rozrobioną w mleku mąką kukurydzianą podprawić sos. Doprawić do smaku solą i pieprzem.. Polać sosem warzywnym nadziewane piersi .. Podawać z sałatką Grecką lub inną.

Tagi:

sery ser