lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Pierś faszerowana serkiem feta, rukolą i oliwkami

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pierś faszerowana serkiem feta, rukolą i oliwkami bez z pestek, z papryką Jalapeno, kaszą pęczak, fasolką szparagową oraz sałatką z rukoli,ogóreczka małosolnego papryki czerwonej, słonecznika i sosu winegret domowego.

Pierś faszerowana serkiem feta, rukolą i oliwkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pierś faszerowana serkiem feta, rukolą i oliwkami

Składniki :

  • pierś z kurczaka 2 połówki

 

  • rukola 2 garście

 

  • serek feta 100 g

 

  • oliwki bez z pestek, z papryką Jalapeno 10 szt

 

  • sól i pieprz do posypania piersi

 

  • Pikantny sos na bazie papryczki chilli odmiany Piri-Piri

 

  • ekstra Virgin Olive Oil Spain do posmarowania piersi z kurczaka

Sałatka:

  • ogórek małosolny 3 szt- sama robiłam

 

 

  • rukola 100 g

 

  • pestki słonecznika podprażone z 3 garście

winegret :

 

  • ekstra Virgin Olive

 

  • sól i pieprz do smaku

Dodatkowo:

 

Sposób przygotowania:

Pierś faszerowana serkiem feta, rukolą i oliwkami

Krok 1

Pierś z kurczaka myjemy,osuszamy ręcznikiem papierowym,doprawiamy sola i pieprzem i delikatnie na wierzchu smarujemy sos na bazie papryczki chilli odmiany Piri-Piri.

Krok 2

Do miseczki wkładamy rukolę (pokroiłam ją na mniejsze kawałeczki) dodajemy serek feta i mieszamy. Przekładamy farsz do dwóch połówek piersi i dodajemy teraz oliwki bez z pestek, z papryką Jalapeno.

Zawijamy w papier do pieczenia i smażymy na patelni do zarumienienia aby nie było surowe :)

Krok 3

Gotujemy kaszę pęczak według tego co jest napisane na opakowaniu.

Krok 4

Fasolkę szparagową myjemy, obcinamy końcówki i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości.

Krok 5

Ogórek małosolny kroimy w kostkę, dodajemy ruccole,paprykę pokrojona drobno i prażone pestki słonecznika.

Skrapiamy sokiem z cytryny oraz ekstra Virgin Olive Oil Spain i doprawiamy sola i pieprzem.

Krok 6

Na talerz nakładamy sałatkę kaszę fasolkę i pierś z kurczaka.Podajemy na gorąco, smacznego.

Pierś faszerowana serkiem fetta, rukolą i oliwkami
Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, doprawiamy sola i pieprzem
Pierś faszerowana serkiem fetta, rukolą i oliwkami
Do miseczki wkładamy rucolę( pokroiłam ją na mniejsze kawałeczki) dodajemy serek feta i mieszamy.
Pierś faszerowana serkiem fetta, rukolą i oliwkami
Przekładamy farsz do dwóch połówek piersi i dodajemy teraz oliwki bez z pestek, z papryką Jalapeno. Pokroiłam je w plasterki
Pierś faszerowana serkiem fetta, rukolą i oliwkami
Zawijamy w papier do pieczenia i smażymy na patelni do zarumienienia aby nie było surowe :)