Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Pierś gęsia z papryką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

nieco droższa ale bardzo smaczna polecam

Pierś gęsia z papryką

Składniki:

Pierś gęsia z papryką

 

  • po 1 czerwonej zielonej i żółtej papryce
  • 1 czerwona peperoni
  • 2 szalotki
  • 1-2 ząbki czosnku
  • 10-15 dag pieczarek
  • 1 łyżka masła
  • po 2 spore szczypty soli i świeżo zmielonego pieprzu
  • 2 łyżki soku cytrynowego
  • spora szczypta cukru
  • 3 łyżki oleju sezamowego(ja dawałam oliwę)
  • 1 łyżka świeżo posiekanej melisy (ja dawałam bazylię)
  • 15-20 dag piersi gęsiej, pokrojonej w cienkie plasterki

 

 

Sposób przygotowania:

Pierś gęsia z papryką
papryki umyć oczyścić i pokroić w cienkie krążki zaczynając od czubka peperoni umyć przekroić na pół i oczyścić kroimy w cienkie paseczki szalotki i czosnek obrać i drobno posiekać tak samo pieczarki masło roztopić na patelni i zeszklić na nim szalotkę i czosnek dodać posiekane pieczarki i smażyć mieszając ta długo aż odparuje cały płyn doprawiamy do smaku sok cytrynowy mieszamy z cukrem szczyptą soli i pieprzu i energicznie ubijając dolać olej następnie dodać masę pieczarkowa krążki papryki ułożyć dekoracyjnie na 4 talerzach posypać paseczkami peperoni i obłożyć pieczarkami obok sałatki układamy plasterki mięsa

Tagi:

papryka