Pojemsobie

Pojemsobie

Szef Kuchni
[Przepisów: 33]

Pierś indycza w owocowej galarecie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Paluszki lizać.

Pierś indycza w owocowej galarecie

Składniki:

Pierś indycza w owocowej galarecie

 

  • 1,2 kg filetów z piersi indyka
  • 1 puszka ananasów,
  • 1 puszka brzoskwiń,
  • 5 dkg ciemnych winogron,
  • 5 wisienek,
  • 1/2 szklanki rosołu instant,
  • 3 łyżki żelatyny,
  • szczypta suszonej mięty,szałwi,bazyli, sól i pieprz do smaku.

Sposób przygotowania:

Pierś indycza w owocowej galarecie
mięso natrzeć ziołami, solą i pieprzem, ułożyć w naczyniu , piec 40 min w temp.200 stopni. Rosół wymieszać z 1/2 szklanki soku z brzoskwiń plus 1/2 szklanki ananasa i podlewać mięso. Sos powstały w czasie pieczenia plus soki plus woda razem 2 szklanki plus żelatyna wymieszać. Mięso pokroić w plastry. Na półmisku na dno położyć owoce plus mięso plus owoce, zalać galaretką i odstawić do zastygnięcia.