edytaha

edytaha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 992]

Pierś indyka w czosnku niedźwiedzim

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Aromatyczna, zdrowa, dietetyczna domowa pieczeń z indyczej piersi. Idealna jako wędlina do pieczywa.

Pierś indyka w czosnku niedźwiedzim Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pierś indyka w czosnku niedźwiedzim

 

Sposób przygotowania:

Pierś indyka w czosnku niedźwiedzim
Mięso opłukać, osuszyć, natrzeć olejem i przyprawami. Włożyć do rękawa foliowego, dokładnie zamknąć jego końce i włożyć do lodówki na 24 godziny.

Po tym czasie rękaw z mięsem umieścić w żaroodpornym naczyniu, nakłuć go kilkakrotnie wykałaczką i wstawić do nagrzanego piekarnika.

Piec przez godzinę w temperaturze 180 stopni z termo obiegiem. Po wyjęciu z piekarnika ostrożnie rozciąć folię, mięso wyjąć i odstawić na kilka minut aby odpoczęło. 
Pierś indyka w czosnku niedźwiedzim
Umyte i osuszone mięso natrzeć przyprawami.
Pierś indyka w czosnku niedźwiedzim
Razem z rękawem włożyć na jeden dzień do lodówki.
Pierś indyka w czosnku niedźwiedzim
Po upieczeniu ostrożnie rozciąć folię i wyjąć pieczeń.

Tagi:

mięso