Strona główna Pierś kurczaka na kanapki

Pierś kurczaka na kanapki

dża - Przepis na: Pierś kurczaka na kanapki offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 192
zdjęcia: 1 z 4 Strzałka
Pierś kurczaka na kanapki
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Sposób na naturalny i pyszny dodatek do kanapek


trudność: łatwe
czas:

Pierś kurczaka na kanapki - SKŁADNIKI:

  • 1 filet z kurczaka z polędwiczką
  • 1 łyżka suszonych pomidorów z chili i oregano
  • ½ łyżeczki bazylii
  • sól, pieprz
  • ½ łyżki masła klarowanego

Pierś kurczaka na kanapki - PRZYGOTOWANIE:

Pierś umyłam i osuszyłam. Pod polędwiczkę włożyłam suszone pomidory z chili i oregano, a z zewnątrz natarłam bazylią, solą oraz pieprzem i odstawiłam na ½ godziny. Na patelni rozpuściłam masło i włożyłam mięso. Smażyłam ok. 5 minut, a następnie ostrożnie przełożyłam i przyrumieniłam pierś również z drugiej strony. Aby dopełnić swoich obowiązków obsmażyłam też boki filetu podtrzymując go rozważnie szczypcami. Przyrumienioną pierś owinęłam szczelnie folią aluminiową, aby "dojrzała". Szczęśliwe zakończenie tej przygody polegało na pokrojeniu mięska i wszamaniu go z innymi dodatkami na kanapce:)


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pierś kurczaka na kanapki (strona 1 z 1)  
reanja

reanja
offline

2013-09-25 20:39
Kurczak i suszone pomidorki - mmmmniam
Skomentuj
Oceń:
0
Urszula05

Urszula05
offline

2013-09-26 15:42
Wygląda smakowicie:)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kurczak
Roladki z kurczaka z bazylią Zapiekana kasza gryczana Mięso w sosie musztardowo-miodowym
Ziemniaki zapiekane z kurczakiem Placuszki z kurczaka z sezamem Domowa wędlina z suszonymi pomidorami
Potrawka w tajskim sosie Udka pieczone z pieczarkami, cebulą i serem Kurczak w sezamie na ostro
Kotlet ala de volaille –z jabłkiem i orzeszkami Drobiowe pulpeciki w sosie pieczarkowym Rolada drobiowa nadziana grzybami i camembertem

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane