dża

dża

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 230]

Pierś kurczaka na kanapki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Sposób na naturalny i pyszny dodatek do kanapek

Pierś kurczaka na kanapki Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pierś kurczaka na kanapki

  • 1 filet z kurczaka z polędwiczką
  • 1 łyżka suszonych pomidorów z chili i oregano
  • ½ łyżeczki bazylii
  • sól, pieprz
  • ½ łyżki masła klarowanego

Sposób przygotowania:

Pierś kurczaka na kanapki

Pierś umyłam i osuszyłam. Pod polędwiczkę włożyłam suszone pomidory z chili i oregano, a z zewnątrz natarłam bazylią, solą oraz pieprzem i odstawiłam na ½ godziny. Na patelni rozpuściłam masło i włożyłam mięso. Smażyłam ok. 5 minut, a następnie ostrożnie przełożyłam i przyrumieniłam pierś również z drugiej strony. Aby dopełnić swoich obowiązków obsmażyłam też boki filetu podtrzymując go rozważnie szczypcami. Przyrumienioną pierś owinęłam szczelnie folią aluminiową, aby "dojrzała". Szczęśliwe zakończenie tej przygody polegało na pokrojeniu mięska i wszamaniu go z innymi dodatkami na kanapce:)