Klaudynka

Klaudynka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 125]

Pierś kurczaka w cieście naleśnikowym.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Kotlety z piersi w nowym wydaniu, w delikatnym cieście naleśnikowym

Pierś kurczaka w cieście naleśnikowym. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pierś kurczaka w cieście naleśnikowym.

 

  • podwójna pierś z kurczaka

 

 

 

 

  • łyżka oleju

 

 

  • szczypta papryki mielonej, wegety, pieprzu

 

  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Pierś kurczaka w cieście naleśnikowym.
Pierś myjemy i dzielimy w plastry, tak jak na kotlety. Wyrównujemy ich grubość tłuczkiem i oproszamy przyprawamy, wegetą, papryką, solą, pieprzem z dwóch stron. Do rondelka wbijamy jajko, wsypujemy mąkę, szczyptę soli, wlewamy mleko i łyżkę oleju. Dokładnie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej, maczamy kotlety w cieście i smażymy na oleju z obu stron na złoty kolor.
Pierś kurczaka w cieście naleśnikowym.
Świetne do obiadu, domownicy będą zaskoczeni prostym i pomysłowym połączeniem
Pierś kurczaka w cieście naleśnikowym.
Nie zapominamy o wyrównaniu grubości kotletów z pomocą tłuczka