marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Pierś kurczaka z boczkiem.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Mięso umyć,osuszyć,posolić.Posmarować z jednej strony musztardą zmieszaną z ziołami,zawinąć w plasterek boczku.Kłaść na ruszt.Grillować 25 m

Pierś kurczaka z boczkiem.

Składniki:

Pierś kurczaka z boczkiem.

 

  • 6 filetów z piersi kurczaka,
  • 40 g.musztardy łagodnej,
  • pęczek estragonu,
  • 12 plastrów boczku lub kręciołków z boczku,
  • olej do rusztu,
  • sól.

Sposób przygotowania:

Pierś kurczaka z boczkiem.
Zioła umyć,osuszyć,posiekać i wymieszać z musztardą.Mięso dr-
-obiowe umyć,osuszyć,posolić.Posmarować z jednej strony kawałki mięsa musztardą i zawinąć w dwa plasterki lub kręciołki z boczku.Tak przyrządzone mięso kłaść na posmarowanym olejem ruszcie.Obracać przy grillowaniu tak,by boczek był chrupiący.Grill-
-ować z 20-30min.