iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Pierś kurczaka z brzoskwinią

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Smaczne lekkie danie z piersi kurczaka

Pierś kurczaka z brzoskwinią

Składniki:

Pierś kurczaka z brzoskwinią

 

  • 1 szt pierś z kurczaka
  • 3 brzoskwinie
  • Przyprawa do kurczaka
  • Sól morska
  • 1/2 szklanki Kuskus
  • 1/2 szklanki soku pomarańczowego
  • 1 łyżka masła

 

Sposób przygotowania:

Pierś kurczaka z brzoskwinią
Brzoskwinie myjemy usuwamy pestki. Pierś z kurczaka kroimy w długie cieniutkie paseczki doprawiamy przyprawą do kurczaka i smażymy na złoto na masełku. Dodajemy pokrojone długie paseczki brzoskwinie. Smażymy chwilkę.Podlewamy sokiem pomarańczowym i wsypujemy kuskus. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Nakrywamy patelnię i zmniejszamy płomień na bardzo mały. Kiedy kuskus napęczniej dodajemy odrobinę cary. Podajemy.