Strona główna Pierś kurczaka z pędami bambusa

Pierś kurczaka z pędami bambusa

Dania « poprzedni | następny »
LuKaSz4761 - Przepis na: Pierś kurczaka z pędami bambusa offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 344
Pierś kurczaka z pędami bambusa
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Przepis na pierś kurczaka z pędami bambusa


trudność: średne
czas:

Pierś kurczaka z pędami bambusa - SKŁADNIKI:

  • 20 dag piersi z kurczaka
  • 1 łyżka oleju słonecznikowego
  • 10 dag pędów bambusa
  • 1 łyżeczka masła
  • 1 łyżeczka mąki
  • 1 łyżeczka posiekanego tymianku
  • kilka listków zielonej pietruszki

Pierś kurczaka z pędami bambusa - PRZYGOTOWANIE:

Pierś kurczaka opłukać ,osuszyć,pokroić w cienkie plasterki.Następnie przesmaż na gorącym oleju słonecznikowym,wlej trochę wody,dodaj pędy bambusa dopraw solą i pieprzem .Płyn wygotuj i uzupełniać aż powstanie ciemny sos.Gdy mięso będzie miękkie dodaj listki pietruszki ,posiekanego tymianku ,dopraw masłem z odrobiną mąki ( na ogół po jednej łyżce )


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pierś kurczaka z pędami bambusa  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dania
Kotlety parówkowo jajeczne Naleśniki o smaku migdałowym Pierogi z kaszanką i leśnymi grzybami
Spagetti z sosem  marchewkowo-cukiniowym z natką Coleslaw biało-czerwony Gołąbki z mięsem i pieczarkami na parze
Placek ziemniaczany z gulaszem Babka ryżowo-jabłkowa Eli z sosem jeżynowym Zupa z żółtej cukinii z ryżem
Krążki cukiniowe z grzybami leśnymi Jesienna zapiekanka makaronowa Lasagne z mięsem mielonym

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane