Strona główna Pierś kurczaka z pędami bambusa

Pierś kurczaka z pędami bambusa

Dania « poprzedni | następny »
LuKaSz4761 - autor przepisu Pierś kurczaka z pędami bambusa offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 344
  • Wyślij znajomemu
Zgłoś nadużycie 
Pierś kurczaka z pędami bambusa
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Przepis na pierś kurczaka z pędami bambusa


trudność: średne
czas:

Pierś kurczaka z pędami bambusa - SKŁADNIKI:

  • 20 dag piersi z kurczaka
  • 1 łyżka oleju słonecznikowego
  • 10 dag pędów bambusa
  • 1 łyżeczka masła
  • 1 łyżeczka mąki
  • 1 łyżeczka posiekanego tymianku
  • kilka listków zielonej pietruszki

Pierś kurczaka z pędami bambusa - PRZYGOTOWANIE:

Pierś kurczaka opłukać ,osuszyć,pokroić w cienkie plasterki.Następnie przesmaż na gorącym oleju słonecznikowym,wlej trochę wody,dodaj pędy bambusa dopraw solą i pieprzem .Płyn wygotuj i uzupełniać aż powstanie ciemny sos.Gdy mięso będzie miękkie dodaj listki pietruszki ,posiekanego tymianku ,dopraw masłem z odrobiną mąki ( na ogół po jednej łyżce )



Komentarze do Pierś kurczaka z pędami bambusa  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dania
Warzywne sajgonki w papierze ryżowym Warzywne szaleństwo z sushi Warzywna zapiekanka zatopiona w wegańskim serze
Puszysty jak chmurka omlet w towarzystwie warzyw Wiosenny łosoś na parze w towarzystwie warzyw Śledź nadziewany pieczony w folii aluminiowej
Makaron w kremowym sosie kiełbaskowym Naleśniki z pieczarkami,parówkami i serem Makaron spaghetti z gulaszem wieprzowym z papryką
Smażony ryż z kurczakiem Makaron z kurczakiem i szparagami Zapiekanka kresowa wg Karola Okrasy
Dziś moderatorami są
zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
Konkursy
  • Konkurs - Wiosenne smaki Konkurs - Wiosenne smaki

    Przygotuj smaczne, kolorowe i lekkie wiosenne danie i wygraj kartę upominkową o wartości 50zł. Nagradzamy aż 10 osób! Konkurs uwzględnia przepisy publikowane na Waszych blogach. Zapraszamy do zapoznania się z zasadami konkursu.

  • Konkurs Znam Wielkanocne Wydanie Specjalne Konkurs Znam Wielkanocne Wydanie Specjalne

    Weź udział w konkursie. Odpowiedz na kilka prostych pytań związanych z Wielkanocnym Wydaniem Specjalnym 2014 i wygraj książkę Smaczna Polska autorstwa Magdy Gessler. Nagradzamy aż 10 osób!

1 2 3 4 5
 
 
 
Sonda
Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

 
 Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

głosuj
 
Ostatnio komentowane