Strona główna Pierś kurczaka z pędami bambusa

Pierś kurczaka z pędami bambusa

Dania « poprzedni | następny »
LuKaSz4761 - Przepis na: Pierś kurczaka z pędami bambusa offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 344
Pierś kurczaka z pędami bambusa
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Przepis na pierś kurczaka z pędami bambusa


trudność: średne
czas:

Pierś kurczaka z pędami bambusa - SKŁADNIKI:

  • 20 dag piersi z kurczaka
  • 1 łyżka oleju słonecznikowego
  • 10 dag pędów bambusa
  • 1 łyżeczka masła
  • 1 łyżeczka mąki
  • 1 łyżeczka posiekanego tymianku
  • kilka listków zielonej pietruszki

Pierś kurczaka z pędami bambusa - PRZYGOTOWANIE:

Pierś kurczaka opłukać ,osuszyć,pokroić w cienkie plasterki.Następnie przesmaż na gorącym oleju słonecznikowym,wlej trochę wody,dodaj pędy bambusa dopraw solą i pieprzem .Płyn wygotuj i uzupełniać aż powstanie ciemny sos.Gdy mięso będzie miękkie dodaj listki pietruszki ,posiekanego tymianku ,dopraw masłem z odrobiną mąki ( na ogół po jednej łyżce )


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pierś kurczaka z pędami bambusa  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dania
Naleśniki z nagietkiem i pokrzywą Naleśniki na słodko z owocami Odsmażane kluski dyniowo - ziemniaczane Eli
Pizza prosciutto Kopytka dyniowo - ziemniaczane Eli Placuszki drożdżowe
Gulasz z żołądków drobiowych z dynią i brokułem Domowy tradycyjny klops Naleśniki ze szpinakiem pod beszamelem
Naleśniki z kiełbasą i pieczarkami Bezglutenowe naleśniki z kurczakiem Pizza z kiełbasą, pieczarkami i ogórkiem kiszonym

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

 
 Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

głosuj
 

Ostatnio komentowane