iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Pierś na ostro z warzywami z woka

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszne jesienne danie z sosem czosnkowym

Pierś na ostro z warzywami z woka

Składniki:

Pierś na ostro z warzywami z woka

 

  • 3 szt ziemniaki,
  • 1 szt marchewka,
  • 3 szt korniszony3,
  • 1/2 szt cebula biała,
  • 10 dag bekon,
  • przyprawa do steków,
  • 1 szt pierś z kurczaka,
  • 1/2 szt papryka czerwona,
  • 1/2 szt jogurt grecki,
  • 1 ząbek czosnek,
  • 1 łyżka majonez,
  • Sól,
  • 4 łyżki groszek konserwowy
  • natka pietruszki

 

Sposób przygotowania:

Pierś na ostro z warzywami z woka
Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie w mundurkach . Po ugotowaniu obieramy i kroimy w kostkę .
W woku na maśle podsmażamy pokrojony w kosteczkę bekon i pokrojoną cebulę.Dodajemy pokrojone ziemniaki ,pokrojoną ugotowaną marchewkę . Następnie dodajemy umytą i pokrojoną w kosteczkę paprykę oraz odsączony z zalewy groszek i pokrojone drobno korniszony .
Pierś z kurczaka obtaczamy-posypujemy przyprawą do steków i grillujemy na osobnej patelni.Następnie kroimy w kawałki i dodajemy na woka. Mieszamy wszystko .Dodajemy umytą posiekaną natkę pietruszki .Doprawiamy solą i pieprzem .Robimy sos czosnkowy .Łączymy jogurt z majonezem i wyciśniętym czosnkiem doprawiamy solą .