alaaa

alaaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 654]

Pierś w cieście francuskim

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Pierś w chrupiącym cieście francuskim,pycha.

Pierś w cieście francuskim Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pierś w cieście francuskim

 

  • pierś z kurczaka większa 1 szt
  • ser żółty 1 plaster
  • suszone pomidory 3 szt
  • ciasto francuskie 1 szt
  • sól,kolorowy pieprz,papryka słodka do smaku
  • jajko do posmarowania
  • ziarna słonecznika

Sposób przygotowania:

Pierś w cieście francuskim
Pierś oczyścić,umyć i osuszyć.Rozbić doprawić do smaku z dwóch stron solą,pieprzem i papryką,położyć plaster żółtego sera,suszone pomidory i zwinąć w roladkę. Ciasto francuskie przekroić na pół,na środek położyć zwiniętą pierś i z każdej strony ciasto przekroić w 1 cm paski.Ciasto zwinąć na piersi jak warkocz,posmarować rozbełtanym jajkiem i posypać ziarnami słonecznika.Przełożyć na wysmarowaną blachę.Piec w nagrzanym piekarniku do 200st około 40 min.Jeżeli ciasto francuskie będzie się z góry za mocno przypiekać przykryć papierem do pieczenia.
Pierś w cieście francuskim
Pierś rozbić i doprawić z dwóch stron do smaku
Pierś w cieście francuskim
Ciasto ponacinać w 1 cm paski z dwóch stron.
Pierś w cieście francuskim
Ciasto zakładać paskami na piersi w formie warkocza
Pierś w cieście francuskim
Posmarować rozbełtanym jajkiem i posypać słonecznikiem