alaaa

alaaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 654]

Pierś w marynacie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Warto zrobić ponieważ piersi są soczyste i aromatyczne. To trochę wzbogacona wersja dla nudnego schabowego. Podałam z ziemniakami i surówką.

Pierś w marynacie Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pierś w marynacie

 

  • 2 piersi
  • 2 jajka
  • 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej
  • 1 płaska łyżka majeranku
  • 2 ząbki czosnku
  • 0,5 łyżeczki słodkiej papryki
  • 1,5 łyżki pikantnego ketchupu
  • 1 łyżka musztardy
  • sól,pieprz
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Pierś w marynacie
Piersi oczyścić, umyć, przekroić na pół i lekko rozbić. Piersi doprawić solą i pieprzem. W zamykanym naczyniu roztrzepać widelcem jajka dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać. Do marynaty włożyć piersi i dokładnie pokryć z wszystkich stron. Naczynie zamknąć i włożyć na dwa dni lodówki. Piersi razem z marynatą smażyć na oleju na złoto. 
Pierś w marynacie
oczyszczone piersi przekroić na pół lekko rozbić i doprawić solą i pieprzem
Pierś w marynacie
przygotować marynatę włożyc piersi i włożyć do lodówki na 2 dni
Pierś w marynacie
piersi razem z marynatą smazyć na oleju na złoty kolor

Tagi:

jajko jajka