luna19

luna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 572]

Pierś w pomarańczowej marynacie

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Aromatyczna i soczysta pierś z kurczaka w soku pomarańczowym

Pierś w pomarańczowej marynacie

Składniki:

Pierś w pomarańczowej marynacie

 

  • 1 podwójna pierś
  • 1 pomarańcza
  • 1 łyżeczka natki pietruszki, suszonej
  • 2 łyżeczki przyprawy do drobiu
  • 1 plaska łyżeczka soli czosnkowej
  • sok z jednej pomarańczy
  • bułka tarta do panierowania
  • tłuszcz do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Pierś w pomarańczowej marynacie
Piersi poporcjować na mniejsze płaty. Przyprawy wymieszać z sokiem z pomarańczy i zanurzyć wszystkie kawałki piersi. Odstawić na ok 1 godzinę. Po tym czasie panierować filety w bułce i smażyć na złoty kolor z obu stron.

Jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach, cebulę pokroić w drobne pół talarki, skropić sokiem z pomarańczy i posypać cukrem. Śmietanę dodać przed podaniem..