justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Pierś w ziołach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Smaczna i soczysta pierś z kurczaka pachnąca ziołami prowansalskimi, doskonała na lekki obiad dla całej rodziny.

Pierś w ziołach Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pierś w ziołach

 

Sposób przygotowania:

Pierś w ziołach
Filet należy umyć i osuszyć w ręczniku papierowym. Dzielimy go na cztery kotlety. Oliwę wlewamy do miseczki i dodajemy do niej wszystkie przyprawy. Dokładnie mieszamy.

Marynatą smarujemy każdy kawałek kurczaka. Odstawiamy na godzinę do lodówki. Smażymy na rozgrzanej patelni. Można również upiec na grillu.
Pierś w ziołach
każdy kawałek kurczaka smażymy na rozgrzanej patelni