Strona główna Pierś z gęsi w panierce

Pierś z gęsi w panierce

Gęś « poprzedni | następny »
Mysiunia

Platynowy Ekspert
Przepisy: 1732
zdjęcia: 1 z 3
Pierś z gęsi w panierce
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

jeśli schabowe już Ci się znudziły to spróbuj tego:)


trudność: średnie
czas:

Pierś z gęsi w panierce - SKŁADNIKI:

Pierś z gęsi w panierce - PRZYGOTOWANIE:

każdą z piersi dzielimy na pół (powstają nam 4 kotlety). każdy z kawałków mięsa bardzo dokładnie rozbijamy.

Mięso doprawiamy jarzynką, pieprzem oraz rozgniecionym czosnkiem - dociskamy. Każdy z kawałków mięsa dokładnie obtaczamy w jajku i bułce.

tak przygotowane kotlety smażymy po obu stronach na rumiany kolor. Mięso jest zaskakująco miękkie i ma oryginalny smak.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pierś z gęsi w panierce  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Gęś
Zupa z brukwi na gęsinie Gęsie piersi z jabłkami i śliwkami Gęś z jabłkami, pomarańczami
Pieczona pierś z gęsi Gęś po Piłsudsku  Tort chlebowo-pasztetowy
Rosół z gęsi z lubczykiem Gęsie żołądki w sosie cukiniowo-jarmużowym Pierś gęsi faszerowana kalafiorem
Pierś z gęsi pieczona Gęsie nogi w sosie musztardowym Gołąbki z gęsiny w gęsim rosole

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane