Strona główna Pierś z gęsi w panierce

Pierś z gęsi w panierce

Gęś « poprzedni | następny »
Mysiunia - Przepis na: Pierś z gęsi w panierce offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 1678
zdjęcia: 1 z 3 Strzałka
Pierś z gęsi w panierce
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

jeśli schabowe już Ci się znudziły to spróbuj tego:)


trudność: średne
czas:

Pierś z gęsi w panierce - SKŁADNIKI:

  • 2 piersi z gęsi
  • sól
  • pieprz
  • jarzynka
  • 6 ząbków czosnku
  • jajko
  • bułka tarta
  • olej do smażenia

Pierś z gęsi w panierce - PRZYGOTOWANIE:

każdą z piersi dzielimy na pół (powstają nam 4 kotlety). każdy z kawałków mięsa bardzo dokładnie rozbijamy.

Mięso doprawiamy jarzynką, pieprzem oraz rozgniecionym czosnkiem - dociskamy. Każdy z kawałków mięsa dokładnie obtaczamy w jajku i bułce.

tak przygotowane kotlety smażymy po obu stronach na rumiany kolor. Mięso jest zaskakująco miękkie i ma oryginalny smak.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pierś z gęsi w panierce  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Gęś
Pierś gęsi faszerowana kalafiorem Pierś z gęsi pieczona Gęsie nogi w sosie musztardowym
Gołąbki z gęsiny w gęsim rosole Rosół z  gęsi z kołdunami Gęsie piersi pieczone z jabłkami
Gęś na pęczaku. Gęsie Udka Pieczone z Kartofelkami Gęsina z marynowanym imbirem
Gęsie nóżki z mięsno-orzechowym farszem Pieczona pierś gęsia ze skórką Makaronowa babka w kapuście

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

 
 Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

głosuj
 

Ostatnio komentowane