Mati13

Mati13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 889]

Pierś z idyka faszerowana mozarellą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

smaczne roladki z piersi z indyka

Pierś z idyka faszerowana mozarellą

Składniki:

Pierś z idyka faszerowana mozarellą

 

Sposób przygotowania:

Pierś z idyka faszerowana mozarellą
Pierś z indyka dzielimy na 4 częsci. Każdą z nich bardzo dokładnie rozbijamy, a nastepnie doprawiamy do smaku solą, pieprzem i odrobiną magii w płynie. Na brzegu każdego miesnego filetu kładziemy po kawałku sera mozarella oraz po 1-2 gałązce świeżej natki pietruszki - zwijamy w roladki i spinamy wykałaczkami. Roladki obsypujemy mąką, a następnie panierujemy w jajku i bułce. Smażymy na głębokim, rozgrzanym oleju po 2 stronach.