ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Pierś z indyka nadziewana szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Efektowne i proste w przygotowaniu danie zachwyca smakiem.

Pierś z indyka nadziewana szpinakiem

Składniki:

Pierś z indyka nadziewana szpinakiem

 

  • pierś z indyka (pojedyncza)
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 250-300 g szpinaku mrożonego
  • 2 ząbki czosnku
  • kilka plasterków żółtego sera
  • 1 jajo
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Pierś z indyka nadziewana szpinakiem
Pierś umyć, osuszyć, nasolić i doprawić pieprzem. Szpinak rozmrozić w rondelku, doprawić solą, pieprzem i wyciśniętym przez praskę czosnkiem. W piersi utworzyć kieszeń za pomocą dużego noża. Do środka włożyć szpinak i część przygotowanego sera. W ten sposób przygotowane mięso położyć na rozwiniętym płacie ciasta francuskiego. Na górze ułożyć resztę sera. Ciasto zamknąć wokół mięsa. Całość posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec w temperaturze 200 stopni przez około 40 minut. Podawać pokrojone w plastry. Smacznego!