anullka7

anullka7

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 514]

Pierś z indyka po myśliwsku

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Bardzo smaczna pierś z indyka.polecam:)

Pierś z indyka po myśliwsku

Składniki:

Pierś z indyka po myśliwsku

 

 

Sposób przygotowania:

Pierś z indyka po myśliwsku
Czosnek zmiażdżyć,wymieszać z solą ,utłuczonym jałowcem,estragonem,papryką solą,pieprzem.dodać oliwę z oliwek.Pierś umyć, wytrzeć do sucha papierowym ręcznikiem,pokroić w kostkę. Ułożyć w miseczce i zalać bejcą,przewrócić kilka razy,odstawić na 3 godziny do lodówki. Na rozgrzaną patelnie wyłożyć odsączoną na sitku pierś z indyka,smażyć aż ładnie się zrumieni,pod koniec dodać drobno posiekaną cebulę i drobniutko pokrojone suszone pomidory. Mięsko podlać bulionem,dusić na małym ogniu około 15 min,doprawić pieprzem. Smacznego.

Tagi:

indyk