goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Pierś z indyka z owocami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Mięso podajemy z ryżem ugotowanym na sypko

Pierś z indyka z owocami

Składniki:

Pierś z indyka z owocami

 

Sposób przygotowania:

Pierś z indyka z owocami
Mięso oczyszczamy, płuszczemy a następnie osuszamy. Nacieramy przyprawami, naszpikowujemy goździkami. Indyka przekładamy do naczynia żaroodpornego wraz z masłem. Pieczemy około 1 1/2 godziny. Od czasu do czasu polewamy powstałym podczas pieczenia sosem. Mandarynki oczyszczamy, dzielimy na cząstki, usuwamy błonki, ananasy kroimy w kostkę, kiwi w plasterki. Na 15 minut przed końcem pieczenia wkąłdamy owoce do miesa i pieczemy (w mniejszej temperaturze). Podajemy

Tagi:

indyk