jolanta1965

jolanta1965

Kucharz
[Przepisów: 22]

Pierś z kurczaka faszerowana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Znudziły się mojej rodzinie tradycyjne dania więc postanowiłam wykonać coś innego i udało mi się zaskoczyć moją rodzinę

Pierś z kurczaka faszerowana

Składniki:

Pierś z kurczaka faszerowana

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka faszerowana

Piersi należy umyć i osączyć , następnie piersi dzielimy na dwie połowy odcinamy polędwiczki i wiszące części z piersi. Następnie każdą z połówek rozcinamy ale nie do końca aby powstał większy kotlet.Każdy z rozciętych kotletów rozbijamy tłuczkiem aby były cieńsze solimy i pieprzymy z każdej strony wg. gustu i odstawiamy,Cebulę ,pieczarki i paprykę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy. Mięso które odkroiliśmy od piersi mielimy dodajemy podsażoną cebulę,pieczarki i paprykę dodajemy jedno jajko 2 łyżki bułki tartej sól pieprz do smaku i 1 łyżeczkę papryki słodkiej oraz ser żółty starty na tarce,Łączymy wszystkie składniki aby powstał farsz do moich piersi.Do każdej rozbitej piersi wkładamy farsz w równych ilościach zawijamy jak gołąbki moczymy w rozmąconym jajku i obtaczamy w tartej bułce i smażymy na patelni z każdej strony na złoty kolor, następnie wkładamy do naczynia żaroodpornego polewamy tłuszczem ze smażenia przykrywamy folią aluminiową /matowa strona na zewnątrz./ zapiekamy w piekarniku 10 min -180 st.C.I gotowe kotlety do ziemniaków lub frytek i surówki.