Strona główna Pierś z kurczaka faszerowana

Pierś z kurczaka faszerowana

Kurczak, Dania « poprzedni | następny »
jolanta1965 offline

Kucharz
Przepisy: 22
zdjęcia: 1 z 1
Pierś z kurczaka faszerowana
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Znudziły się mojej rodzinie tradycyjne dania więc postanowiłam wykonać coś innego i udało mi się zaskoczyć moją rodzinę


trudność: łatwe
czas:
ilość porcji: 4

Pierś z kurczaka faszerowana - SKŁADNIKI:

Pierś z kurczaka faszerowana - PRZYGOTOWANIE:

Piersi należy umyć i osączyć , następnie piersi dzielimy na dwie połowy odcinamy polędwiczki i wiszące części z piersi. Następnie każdą z połówek rozcinamy ale nie do końca aby powstał większy kotlet.Każdy z rozciętych kotletów rozbijamy tłuczkiem aby były cieńsze solimy i pieprzymy z każdej strony wg. gustu i odstawiamy,Cebulę ,pieczarki i paprykę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy. Mięso które odkroiliśmy od piersi mielimy dodajemy podsażoną cebulę,pieczarki i paprykę dodajemy jedno jajko 2 łyżki bułki tartej sól pieprz do smaku i 1 łyżeczkę papryki słodkiej oraz ser żółty starty na tarce,Łączymy wszystkie składniki aby powstał farsz do moich piersi.Do każdej rozbitej piersi wkładamy farsz w równych ilościach zawijamy jak gołąbki moczymy w rozmąconym jajku i obtaczamy w tartej bułce i smażymy na patelni z każdej strony na złoty kolor, następnie wkładamy do naczynia żaroodpornego polewamy tłuszczem ze smażenia przykrywamy folią aluminiową /matowa strona na zewnątrz./ zapiekamy w piekarniku 10 min -180 st.C.I gotowe kotlety do ziemniaków lub frytek i surówki.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pierś z kurczaka faszerowana  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kurczak
Pizza z filetem drobiowym Drobiowy gulasz z dynią Makaron z kurczakiem w sosie dyniowym
Kolorowy kurczak Filet w sosie kminkowym Piersi z kurczaka w cieście czosnkowym na ostro
Kurczak z estragonową salsą verde Słodko-ostre skrzydełka Roladki drobiowe z serem i szpinakiem
Pałki z boczkiem w sosie Pizza meksykańska z kurczakiem Pałki w sosie z opieniek

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane