Strona główna Pierś z kurczaka faszerowana

Pierś z kurczaka faszerowana

Kurczak, Dania « poprzedni | następny »
jolanta1965 - Przepis na: Pierś z kurczaka faszerowana offline

Kucharz
Przepisy: 22
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Pierś z kurczaka faszerowana
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Znudziły się mojej rodzinie tradycyjne dania więc postanowiłam wykonać coś innego i udało mi się zaskoczyć moją rodzinę


trudność: łatwe
czas:
ilość porcji: 4

Pierś z kurczaka faszerowana - SKŁADNIKI:

Pierś z kurczaka faszerowana - PRZYGOTOWANIE:

Piersi należy umyć i osączyć , następnie piersi dzielimy na dwie połowy odcinamy polędwiczki i wiszące części z piersi. Następnie każdą z połówek rozcinamy ale nie do końca aby powstał większy kotlet.Każdy z rozciętych kotletów rozbijamy tłuczkiem aby były cieńsze solimy i pieprzymy z każdej strony wg. gustu i odstawiamy,Cebulę ,pieczarki i paprykę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy. Mięso które odkroiliśmy od piersi mielimy dodajemy podsażoną cebulę,pieczarki i paprykę dodajemy jedno jajko 2 łyżki bułki tartej sól pieprz do smaku i 1 łyżeczkę papryki słodkiej oraz ser żółty starty na tarce,Łączymy wszystkie składniki aby powstał farsz do moich piersi.Do każdej rozbitej piersi wkładamy farsz w równych ilościach zawijamy jak gołąbki moczymy w rozmąconym jajku i obtaczamy w tartej bułce i smażymy na patelni z każdej strony na złoty kolor, następnie wkładamy do naczynia żaroodpornego polewamy tłuszczem ze smażenia przykrywamy folią aluminiową /matowa strona na zewnątrz./ zapiekamy w piekarniku 10 min -180 st.C.I gotowe kotlety do ziemniaków lub frytek i surówki.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pierś z kurczaka faszerowana  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kurczak
Schab z wędzonym kurczakiem Pierś z kurczaka zapiekana z kalarepką Sałatka z miodowym kurczakiem
Obiad z jednej blachy: ziemniaki,kurczak i papryka Fileciki z cebulką Glazurowane udka z kurczaka
Pierś z kurczaka z makaronem Polędwiczki z kurczaka w sosie Mini roladki z grillowaną dynią i serem
Dewolaj z musztardą miodową Kurczak z boczkiem, cebulą i teriyaki Pierś z kurczaka z pieczarkami w sosie pomidorowym

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

 
 Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

głosuj
 

Ostatnio komentowane