Strona główna Pierś z kurczaka faszerowana

Pierś z kurczaka faszerowana

Kurczak, Dania « poprzedni | następny »
jolanta1965 - Przepis na: Pierś z kurczaka faszerowana offline

Kucharz
Przepisy: 22
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Pierś z kurczaka faszerowana
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Znudziły się mojej rodzinie tradycyjne dania więc postanowiłam wykonać coś innego i udało mi się zaskoczyć moją rodzinę


trudność: łatwe
czas:
ilość porcji: 4

Pierś z kurczaka faszerowana - SKŁADNIKI:

Pierś z kurczaka faszerowana - PRZYGOTOWANIE:

Piersi należy umyć i osączyć , następnie piersi dzielimy na dwie połowy odcinamy polędwiczki i wiszące części z piersi. Następnie każdą z połówek rozcinamy ale nie do końca aby powstał większy kotlet.Każdy z rozciętych kotletów rozbijamy tłuczkiem aby były cieńsze solimy i pieprzymy z każdej strony wg. gustu i odstawiamy,Cebulę ,pieczarki i paprykę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy. Mięso które odkroiliśmy od piersi mielimy dodajemy podsażoną cebulę,pieczarki i paprykę dodajemy jedno jajko 2 łyżki bułki tartej sól pieprz do smaku i 1 łyżeczkę papryki słodkiej oraz ser żółty starty na tarce,Łączymy wszystkie składniki aby powstał farsz do moich piersi.Do każdej rozbitej piersi wkładamy farsz w równych ilościach zawijamy jak gołąbki moczymy w rozmąconym jajku i obtaczamy w tartej bułce i smażymy na patelni z każdej strony na złoty kolor, następnie wkładamy do naczynia żaroodpornego polewamy tłuszczem ze smażenia przykrywamy folią aluminiową /matowa strona na zewnątrz./ zapiekamy w piekarniku 10 min -180 st.C.I gotowe kotlety do ziemniaków lub frytek i surówki.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pierś z kurczaka faszerowana  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kurczak
Roladki z piersi kurczaka z papryką i z szynką Potrawka z kurczaka z papryką Pierś zapiekana pod beszamelem z leśnymi grzybami
Roladki drobiowe z brokułem Udka w czerwonym curry z morelami Placuszki z mięsem i boczniakami
Zupa krem Eli z kalarepy Kurczak z pomidorami suszonymi  cherry Zupa Eli z kalarepy z grysikiem
Mięso z kurczaka w pikantnej panierce Mięso z kurczaka w sosie słodko-kwaśnym Udko faszerowane grzybami i jabłkiem

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane