Strona główna Pierś z kurczaka inaczej

Pierś z kurczaka inaczej

madi356 - Przepis na: Pierś z kurczaka inaczej offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 494
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Pierś z kurczaka inaczej
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Bardzo pyszna, miękka i soczysta pierś z kurczaka.


trudność: łatwe
czas:

Pierś z kurczaka inaczej - SKŁADNIKI:

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 kostki rosołowe Knorr
  • odrobina oleju do smażenia

Pierś z kurczaka inaczej - PRZYGOTOWANIE:

Pierś z kurczaka dokładnie myjemy, osuszamy, a następnie przecinamy na pół. Oliwę z oliwek wlewamy do miseczki, dodajemy kostki rosołowe i mieszamy do momentu, aż kostki rosołowe rozpuszczą się w oliwie. Następnie tak przygotowaną marynatą dokładnie smarujemy filety z piersi i odstawiamy na kilkanaście minut.
Następnie odrobinę oleju rozgrzewamy na patelni, wkładamy zamarynowane piersi z kurczaka i smażymy do momentu, aż będą miękkie i zarumienione.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pierś z kurczaka inaczej  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy na obiad
Pierogi z zielonawymi gołąbkami Kurczak zapiekany z warzywami Dyniowe placuszki z kaszanką
Pyzy z mięsem mielonym Barszczyk z pierogami z farszem mięsnym Kurczak w sosie pieczarkowym
Kotlety mielone z gorgonzolą i gruszką Placki cukiniowo-ziemniaczne Kalafior pod beszamelem
Kotleciki z fileta z kurczaka w cieście Kotleciki mielone z dynią i czerwoną cebulą Leczo z patisonami i kolorową cukinią

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert online

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane