Strona główna Pierś z kurczaka inaczej

Pierś z kurczaka inaczej

madi356

Srebrny Ekspert
Przepisy: 494
zdjęcia: 1 z 1
Pierś z kurczaka inaczej
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Bardzo pyszna, miękka i soczysta pierś z kurczaka.


trudność: łatwe
czas:

Pierś z kurczaka inaczej - SKŁADNIKI:

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 kostki rosołowe Knorr
  • odrobina oleju do smażenia

Pierś z kurczaka inaczej - PRZYGOTOWANIE:

Pierś z kurczaka dokładnie myjemy, osuszamy, a następnie przecinamy na pół. Oliwę z oliwek wlewamy do miseczki, dodajemy kostki rosołowe i mieszamy do momentu, aż kostki rosołowe rozpuszczą się w oliwie. Następnie tak przygotowaną marynatą dokładnie smarujemy filety z piersi i odstawiamy na kilkanaście minut.
Następnie odrobinę oleju rozgrzewamy na patelni, wkładamy zamarynowane piersi z kurczaka i smażymy do momentu, aż będą miękkie i zarumienione.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pierś z kurczaka inaczej  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy na obiad
Schabowe plastry na kapuście kiszonej Klopsiki z buraczków Roladki schabowe nadziewane
Kluski na parze z jagodami Wegańska zupa warzywna z dynią hokkaido, brukselką Faszerowane kalarepki
Udka pieczone w marynacie z sosem teriyaki Skrzydełka w marynacie musztardowo-miodowej Pizza z pieczarkami i kurczakiem
Wątróbka drobiowa z kaszą Podudzia z kurcząt z orzechami Drobiowy gyros w pomidorach

Redakcja Gotuje

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane