Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Pierś z kurczaka nadziana pieczarkami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Kieszonki z piersi kurczaka nadziane usmażonymi z cebulką pieczarkami.

Pierś z kurczaka nadziana pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pierś z kurczaka nadziana pieczarkami

 

  • 1/2 cebuli
  • 3 duże pieczarki
  • olej do smażenia
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • przyprawa grill pikantny - wg uznania

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka nadziana pieczarkami
Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oleju. Pieczarki zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać do cebuli. Smażyć razem, aż płyn z grzybów odparuje. Doprawić je do smaku solą i pieprzem. Każdą pierś z kurczaka naciąć w środku tworząc kieszonki. Nałożyć do nich usmażone grzyby. Złączyć brzegi mięsa, spiąć wykałaczkami. Nadziane mięso kłaść na rozgrzany na patelni olej, obficie posypać z obu stron przyprawą do grilla. Mięso z obu stron mocno zrumienić. Do zrumienionego mięsa wlać szklankę wody. Dusić pod przykryciem na średnim ogniu po 10 minut z każdej strony. Gotowe mięso podzielić na porcje.
Pierś z kurczaka nadziana pieczarkami
Starte na tarce pieczarki dodane do zeszklonej cebuli.
Pierś z kurczaka nadziana pieczarkami
Piersi z kurczaka nacięte w środku aby otrzymać kieszonki.
Pierś z kurczaka nadziana pieczarkami
Mięsne kieszonki nadziane usmażonymi z cebulą grzybami.
Pierś z kurczaka nadziana pieczarkami
Nadziane mięso posypane przyprawą i rumienione na oleju.