Strona główna Pierś z kurczaka smażona

Pierś z kurczaka smażona

Kurczak « poprzedni | następny »
sylwioslawa

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 412
zdjęcia: 1 z 4
Pierś z kurczaka smażona
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Tradycyjne, ale bardzo smaczne i szybkie danie.


trudność: łatwe
czas:

Pierś z kurczaka smażona - SKŁADNIKI:

  • składniki:
  • 1 pierś z kurczaka
  • 1 jajko
  • 4 łyżki bułki tartej
  • Vegeta
  • olej do smażenia

Pierś z kurczaka smażona - PRZYGOTOWANIE:

Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, kroimy na średniej wielkości porcje. Rozbijamy tłuczkiem. Oprószamy Vegetą i odstawiamy na 10-15 minut. Jajko roztrzepujemy. Piersi panierujemy w jajku a następnie w bułce tartej. Olej rozgrzewamy na patelni. Smażymy piersi z obu stron na złoty kolor. Smacznego


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pierś z kurczaka smażona  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kurczak
Gulasz Drobiowy z Chorizo i Fasolą Domowe burgery drobiowe Pałki z kurczaka z trzcinową nutą
Kotlety pod pierzynką Kokosowy kurczak garam masala z warzywami Roladki drobiowe z pietruszką i serem korycińskim
Roladki z kaszą fetą i pomidorami suszonymi Kurczak z misz maszem Kurczak faszerowany wieprzowiną
Galaretki drobiowe 'na jeden kęs" Kurczak z warzywami Kurczakowa potrawka z curry i kurkumą

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni Ameryki Łacińskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20 cm Fiskars!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane