Strona główna Pierś z kurczaka smażona

Pierś z kurczaka smażona

Kurczak « poprzedni | następny »
sylwioslawa

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 412
zdjęcia: 1 z 4
Pierś z kurczaka smażona
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Tradycyjne, ale bardzo smaczne i szybkie danie.


trudność: łatwe
czas:

Pierś z kurczaka smażona - SKŁADNIKI:

  • składniki:
  • 1 pierś z kurczaka
  • 1 jajko
  • 4 łyżki bułki tartej
  • Vegeta
  • olej do smażenia

Pierś z kurczaka smażona - PRZYGOTOWANIE:

Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, kroimy na średniej wielkości porcje. Rozbijamy tłuczkiem. Oprószamy Vegetą i odstawiamy na 10-15 minut. Jajko roztrzepujemy. Piersi panierujemy w jajku a następnie w bułce tartej. Olej rozgrzewamy na patelni. Smażymy piersi z obu stron na złoty kolor. Smacznego


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pierś z kurczaka smażona  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kurczak
Podudzia z kurcząt z orzechami Drobiowy gyros w pomidorach Pierś z ananasem w porach duszonych w winie
Naleśniki z mięsem z rosołu Chrupiące kotleciki z mięsa rosołowego Zdrowy i aromatyczny rosół z młodego koguta
Pizza z bakłażanem Roladka z pieczarkami szpinakiem i pomidorami Nuggetsy z kurczaka z sosem czosnkowym
Kurczak pod majonezową kołderką Pasztet z wątróbek drobiowych Filet z kurczaka w słodko-pikantnej marynacie

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią polską (mazowiecką, kaszubską, wielkopolską lub śląską). Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez Ciebie kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20cm Fiskars Functional Form.

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane