Strona główna Pierś z kurczaka smażona

Pierś z kurczaka smażona

Kurczak « poprzedni | następny »
sylwioslawa - Przepis na: Pierś z kurczaka smażona offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 412
zdjęcia: 1 z 4 Strzałka
Pierś z kurczaka smażona
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Tradycyjne, ale bardzo smaczne i szybkie danie.


trudność: łatwe
czas:

Pierś z kurczaka smażona - SKŁADNIKI:

  • składniki:
  • 1 pierś z kurczaka
  • 1 jajko
  • 4 łyżki bułki tartej
  • Vegeta
  • olej do smażenia

Pierś z kurczaka smażona - PRZYGOTOWANIE:

Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, kroimy na średniej wielkości porcje. Rozbijamy tłuczkiem. Oprószamy Vegetą i odstawiamy na 10-15 minut. Jajko roztrzepujemy. Piersi panierujemy w jajku a następnie w bułce tartej. Olej rozgrzewamy na patelni. Smażymy piersi z obu stron na złoty kolor. Smacznego


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pierś z kurczaka smażona  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kurczak
Polędwiczki z kurczaka w sosie Mini roladki z grillowaną dynią i serem Dewolaj z musztardą miodową
Kurczak z boczkiem, cebulą i teriyaki Pierś z kurczaka z pieczarkami w sosie pomidorowym Pierś z kurczaka nadziewana sałatą i pomidorkami
Kurczak w orzechowej glazurze Pierś z kurczaka z ryżem Kurczak w sosie pieczarkowym
Curry z kurczaka Pierś z kurczaka panierowana w płatkach Mięso z kurczaka z cukinią i grzybami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane