sylwioslawa

sylwioslawa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 412]

Pierś z kurczaka smażona

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tradycyjne, ale bardzo smaczne i szybkie danie.

Pierś z kurczaka smażona Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pierś z kurczaka smażona

  • składniki:
  • 1 pierś z kurczaka
  • 1 jajko
  • 4 łyżki bułki tartej
  • Vegeta
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka smażona

Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, kroimy na średniej wielkości porcje. Rozbijamy tłuczkiem. Oprószamy Vegetą i odstawiamy na 10-15 minut. Jajko roztrzepujemy. Piersi panierujemy w jajku a następnie w bułce tartej. Olej rozgrzewamy na patelni. Smażymy piersi z obu stron na złoty kolor. Smacznego