zielonykoralik

zielonykoralik

Szef Kuchni
[Przepisów: 62]

Pierś z kurczaka w cieście francuskim

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Całkiem inny sposób na podanie piersi z kurczaka na obiad, w cieście francuskim z warzywami i przyprawami

Pierś z kurczaka w cieście francuskim

Składniki:

Pierś z kurczaka w cieście francuskim

 

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka w cieście francuskim
Rozpoczynamy od rozgrzania patelni, nalewamy krople oleju. Obsypujemy pierś z kurczaka przyprawami do drobiu i kładziemy na rozgrzanej patelni. smażymy z dwóch stron po 3 minuty. Rozkładamy ciasto francuskie, boki kroimy w paski. Układamy pierś usmażoną, pokrojone pieczarki, pokrojoną paprykę, suszone pomidory. Zawijamy w ciasto w warkocz. smarujemy jajkiem i posypujemy bazylią. Wsadzamy do piekarnika na 30 min, Smacznego