Noruas

Noruas

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 548]

Pierś z kurczaka w cieście francuskim 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybka smaczna przekąska z kurczaka i ciasta francuskiego

Pierś z kurczaka w cieście francuskim 2 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pierś z kurczaka w cieście francuskim 2

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego (ok. 350 gram)
  • 2 piersi kurczaka
  • 100 gram żółtego sera
  • 2 łyżki papryki słodkiej granulowanej
  • pieprz
  • bazylia świeża
  • 1 żółtko

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka w cieście francuskim 2

Pierś z kurczaka kroimy na mniejsze części, posypujemy papryką, pieprzem oraz kładziemy na wierzch świeżą bazylię. Ciasto francuskie kroimy na 8 części. Kroimy paski z boku ale tak by nie przeciąć całego ciasta (lepiej to widać na zdjęciu). Kładziemy na środku pierś kurczaka. Na nim plastry żółtego sera. Z ciasta zaplatamy warkocz nad mięsem. Kładziemy na blaszce i delikatnie smarujemy wierzch ciasta żółtkiem. Pieczemy w temp. 180 stopni przez 30-40 minut.

Redakcja poleca: