Pierś z kurczaka w cieście francuskim 2

Noruas - Przepis na: Pierś z kurczaka w cieście francuskim 2 offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 474
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Pierś z kurczaka w cieście francuskim 2
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Szybka smaczna przekąska z kurczaka i ciasta francuskiego


trudność: łatwe
czas:

Pierś z kurczaka w cieście francuskim 2 - SKŁADNIKI:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego (ok. 350 gram)
  • 2 piersi kurczaka
  • 100 gram żółtego sera
  • 2 łyżki papryki słodkiej granulowanej
  • pieprz
  • bazylia świeża
  • 1 żółtko

Pierś z kurczaka w cieście francuskim 2 - PRZYGOTOWANIE:

Pierś z kurczaka kroimy na mniejsze części, posypujemy papryką, pieprzem oraz kładziemy na wierzch świeżą bazylię. Ciasto francuskie kroimy na 8 części. Kroimy paski z boku ale tak by nie przeciąć całego ciasta (lepiej to widać na zdjęciu). Kładziemy na środku pierś kurczaka. Na nim plastry żółtego sera. Z ciasta zaplatamy warkocz nad mięsem. Kładziemy na blaszce i delikatnie smarujemy wierzch ciasta żółtkiem. Pieczemy w temp. 180 stopni przez 30-40 minut.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pierś z kurczaka w cieście francuskim 2  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Z ciasta francuskiego na słono
Sakiewki z suszonymi jabłkami i leśnymi grzybami Francuska rolada na słono Wytrawne paluchy z ciasta francuskiego
Kurczak marynowany w bawarce Parówki z kindziukiem w cieście francuskim Francuska rolada z pieczarkami i indykiem
Zapiekanki z ciasta francuskiego, fety i pomidorów Paszteciki z karkówki i ciasta francuskiego DUŻE Pasztecki z brokułami,  tuńczykiem i czarnuszką
Ślimaczki z mozzarellą pod czarnuszką Bety z szparagami i pomidorem Pierogi z francuskiego i szparagów

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

 
 Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

głosuj
 

Ostatnio komentowane