pieguska

pieguska

Starszy Kucharz
[Przepisów: 13]

Pierś z kurczaka w cieście wg pieguska

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Łatwy sposób na pierś z kurczaka

Pierś z kurczaka w cieście wg pieguska Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pierś z kurczaka w cieście wg pieguska

 

  • 2 jajka
  • łyżka mąki tortowej
  • łyżka mąki razowej
  • łyżka otrąb pszennych
  • podwójna pierś z kurczaka
  • przyprawa do gyrosa

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka w cieście wg pieguska
Jajka wbijamy na talerz, dodajemy mąkę zwykłą, łyżkę mąki razowej i łyżkę otrąb pszennych (ewentualnie można użyć otrąb owsianych). Całość roztrzepujemy tworząc jednolitą papkę (jeśli będzie za gęsta można dodać odrobinę mleka). Dodajemy przyprawę do gyrosa. Pierś z kurczaka kroimy na dość cienkie kotlety (można je lekko rozbić) i obtaczamy je w przygotowanej wcześniej papce. Pierś smażymy na oleju na złocisty kolor.
Pierś z kurczaka w cieście wg pieguska
Potrzebne będą jajka, mąka tortowa, razowa i otręby
Pierś z kurczaka w cieście wg pieguska
Składniki mieszamy tworząc jednolitą papkę
Pierś z kurczaka w cieście wg pieguska
Obtaczamy pokrojoną pierś z kurczaka w przygotowanej papce
Pierś z kurczaka w cieście wg pieguska
Pierś smażymy do czasu aż się zarumieni