Strona główna Pierś z kurczaka w migdałach

Pierś z kurczaka w migdałach

Beatris - Przepis na: Pierś z kurczaka w migdałach offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 1352
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Pierś z kurczaka w migdałach
oceń:  
ocena: 3/5
głosów: 1

Pierś z kurczaka w prostej migdałowej panierce.


trudność: łatwe
czas:

Pierś z kurczaka w migdałach - SKŁADNIKI:

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 1 jajko
  • 3 łyżki mleka
  • 4 łyżki płatków migdałowych
  • 2 łyżki bułki tartej
  • mąka pszenna do obtoczenia
  • olej do smażenia
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Pierś z kurczaka w migdałach - PRZYGOTOWANIE:

Mięso podzielić na 4 porcje i rozkroić w ten sposób, żeby powstały cieńsze płaty. Jajko rozbełtać, dokładnie rozmieszać z mlekiem. Płatki migdałowe dokładnie zmiksować blenderem. Wymieszać je z bułką tartą. Kawałki mięsa obtaczać w mące, zamaczać w jajku, a następnie obtaczać w migdałach z bułką tartą. Kłaść je na rozgrzany na patelni olej, oprószyć solą i pieprzem. Smażyć na rumiano z obu stron.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pierś z kurczaka w migdałach  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kurczak
Zupa Eli z kalarepy z grysikiem Mięso z kurczaka w pikantnej panierce Mięso z kurczaka w sosie słodko-kwaśnym
Udko faszerowane grzybami i jabłkiem Kurczak pieczony z węgierkami Kurczak pieczony w jabłkach
Kurczak po włosku Kotlety z brzoskwiniami Kotlety drobiowo - warzywne
Kurczę w towarzystwie kurek  Filet z kurczaka w ziemniaczanej panierce Drobiowe kotlety w owsianej panierce

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

 
 Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane