Strona główna Pierś z kurczaka w migdałach

Pierś z kurczaka w migdałach

zdjęcia: 1 z 5
Pierś z kurczaka w migdałach
oceń:  
ocena: 3/5
głosów: 1

Pierś z kurczaka w prostej migdałowej panierce.


trudność: łatwe
czas:

Pierś z kurczaka w migdałach - SKŁADNIKI:

Pierś z kurczaka w migdałach - PRZYGOTOWANIE:

Mięso podzielić na 4 porcje i rozkroić w ten sposób, żeby powstały cieńsze płaty. Jajko rozbełtać, dokładnie rozmieszać z mlekiem. Płatki migdałowe dokładnie zmiksować blenderem. Wymieszać je z bułką tartą. Kawałki mięsa obtaczać w mące, zamaczać w jajku, a następnie obtaczać w migdałach z bułką tartą. Kłaść je na rozgrzany na patelni olej, oprószyć solą i pieprzem. Smażyć na rumiano z obu stron.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pierś z kurczaka w migdałach  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kurczak
Filet z kurczaka pod serową kołderką Skrzydelka w sosie grzybowym Roladka z żurawiną i morelami
Kurczak marynowany w cytrusach Pierś kurczaka na liściach jarmużu Kieszonki z piersi z kurczaka z buraczkami
Pałki z kurczaka jak z KFC Dietetyczne kieszonki drobiowe ze szpinakiem Pieczone pod majonezem udka z kurczaka
Roladki z goudą, camembertem i natką pietruszki  Kurczak faszerowany szpinakiem i fetą Kurczak w sosie curry-marchwiowym

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane