Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1775]

Pierś z kurczaka w migdałach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Pierś z kurczaka w prostej migdałowej panierce.

Pierś z kurczaka w migdałach Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pierś z kurczaka w migdałach

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka w migdałach

Mięso podzielić na 4 porcje i rozkroić w ten sposób, żeby powstały cieńsze płaty. Jajko rozbełtać, dokładnie rozmieszać z mlekiem. Płatki migdałowe dokładnie zmiksować blenderem. Wymieszać je z bułką tartą. Kawałki mięsa obtaczać w mące, zamaczać w jajku, a następnie obtaczać w migdałach z bułką tartą. Kłaść je na rozgrzany na patelni olej, oprószyć solą i pieprzem. Smażyć na rumiano z obu stron.