Strona główna Pierś z kurczaka w migdałach

Pierś z kurczaka w migdałach

Beatris

Platynowy Ekspert
Przepisy: 1658
zdjęcia: 1 z 5
Pierś z kurczaka w migdałach
oceń:  
ocena: 3/5
głosów: 1

Pierś z kurczaka w prostej migdałowej panierce.


trudność: łatwe
czas:

Pierś z kurczaka w migdałach - SKŁADNIKI:

Pierś z kurczaka w migdałach - PRZYGOTOWANIE:

Mięso podzielić na 4 porcje i rozkroić w ten sposób, żeby powstały cieńsze płaty. Jajko rozbełtać, dokładnie rozmieszać z mlekiem. Płatki migdałowe dokładnie zmiksować blenderem. Wymieszać je z bułką tartą. Kawałki mięsa obtaczać w mące, zamaczać w jajku, a następnie obtaczać w migdałach z bułką tartą. Kłaść je na rozgrzany na patelni olej, oprószyć solą i pieprzem. Smażyć na rumiano z obu stron.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pierś z kurczaka w migdałach  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kurczak
Galaretki drobiowe 'na jeden kęs" Kurczak z warzywami Kurczakowa potrawka z curry i kurkumą
Kurczak w sosie kaszubskim z kaszą gryczaną Kotlety z udek kurczaka Zapiekanka makaronowa z kurczakiem
Pałki z kurczaka w coca- coli Kotleciki z bulgurem i kurczakiem Cytrynowo-rozmarynowy kurczak z kaszą bulgur
Pęczakowa sałatka Eli Kurczak ziołowy z rękawa Filet z pieczarkami z piekarnika

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni Ameryki Łacińskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20 cm Fiskars!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane