Strona główna Pierś z kurczaka w migdałach

Pierś z kurczaka w migdałach

Beatris - Przepis na: Pierś z kurczaka w migdałach offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 1531
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Pierś z kurczaka w migdałach
oceń:  
ocena: 3/5
głosów: 1

Pierś z kurczaka w prostej migdałowej panierce.


trudność: łatwe
czas:

Pierś z kurczaka w migdałach - SKŁADNIKI:

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 1 jajko
  • 3 łyżki mleka
  • 4 łyżki płatków migdałowych
  • 2 łyżki bułki tartej
  • mąka pszenna do obtoczenia
  • olej do smażenia
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Pierś z kurczaka w migdałach - PRZYGOTOWANIE:

Mięso podzielić na 4 porcje i rozkroić w ten sposób, żeby powstały cieńsze płaty. Jajko rozbełtać, dokładnie rozmieszać z mlekiem. Płatki migdałowe dokładnie zmiksować blenderem. Wymieszać je z bułką tartą. Kawałki mięsa obtaczać w mące, zamaczać w jajku, a następnie obtaczać w migdałach z bułką tartą. Kłaść je na rozgrzany na patelni olej, oprószyć solą i pieprzem. Smażyć na rumiano z obu stron.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pierś z kurczaka w migdałach  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kurczak
Mięso z kurczaka z cukinią i grzybami Mięso z kurczaka w majonezowej panierce Pałki z kurczaka z sosem
Pierś z kurczaka z bazylią i musztardą Kukurydziane skrzydełka Pieczone skrzydełka z kurczaka
Udko z kurczaka w majonezowo-czosnkowej marynacie Drobiowa rolada z ogórkiem i pieczarkami Grillowane piersi z kurczaka
Udka w panierce z płatków Placki z kurczaka z brokułem i słonecznikiem Czosnkowo-tymiankowy kurczak

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane