Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Pierś z kurczaka w migdałach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pierś z kurczaka w prostej migdałowej panierce.

Pierś z kurczaka w migdałach Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pierś z kurczaka w migdałach

 

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka w migdałach
Mięso podzielić na 4 porcje i rozkroić w ten sposób, żeby powstały cieńsze płaty. Jajko rozbełtać, dokładnie rozmieszać z mlekiem. Płatki migdałowe dokładnie zmiksować blenderem. Wymieszać je z bułką tartą. Kawałki mięsa obtaczać w mące, zamaczać w jajku, a następnie obtaczać w migdałach z bułką tartą. Kłaść je na rozgrzany na patelni olej, oprószyć solą i pieprzem. Smażyć na rumiano z obu stron.
Pierś z kurczaka w migdałach
Podzielone na porcje i rozkrojone mięso.
Pierś z kurczaka w migdałach
Rozbełtane jajka dokładnie rozmieszane z mlekiem.
Pierś z kurczaka w migdałach
Kawałki mięsa obtoczone w mące zamoczone w jajku i obtoczone w zmielonych migdałach.
Pierś z kurczaka w migdałach
Pierś z kurczaka w migdałowej panierce smażona na oleju.