anullka7

anullka7

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 514]

Pierś z kurczaka w panierce

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Smaczny kotlecik z piersi z kurczaka.

Pierś z kurczaka w panierce

Składniki:

Pierś z kurczaka w panierce

 

 

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka w panierce
Pierś z kurczaka umyć,wytrzeć papierowym ręcznikiem,pokroić na porcję,delikatnie rozbić.Każdy kotlet posolić, posypać pieprzem,obtoczyć w mące jajku,nastepnie w panierce z płatków kukurydzianych,wymieszanych z mielonymi migdałami.Wlać olej na patelnie,dodać masło roślinne,smażyć piersi na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor dwukrotnie przewracając,żeby się dobrze dopiekły.wymieszać z olejem, Smacznego.