Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Pierś z kurczaka w panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pierś z kurczaka smażona jak schabowy.

Pierś z kurczaka w panierce

Składniki:

Pierś z kurczaka w panierce

 

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka w panierce
Każdą pierś z kurczaka podzielić na porcje (u mnie 4). Mięso ponacinać tak, żeby płaty mięsa były cieńsze. Każdą porcję mięsa oprószyć solą czosnkową i pieprzem. Jajko bić do miseczki, rozbełtać i dokładnie wymieszać z mlekiem. Bułkę tartą wymieszać z czosnkiem granulowanym. Kawałki mięsa obtaczać w mące, zamaczać w jajku, a następnie obtaczać w bułce tartej. Mięso w panierce kłaść na rozgrzany na patelni olej. Kotlety smażyć na rumiano z obu stron.