ellanar

ellanar

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 97]

Pierś z kurczaka w panierce z parmezanem i ziołami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo prosty sposób na kotleta z piersi kurczaka inaczej

Pierś z kurczaka w panierce z parmezanem i ziołami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pierś z kurczaka w panierce z parmezanem i ziołami

 

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka w panierce z parmezanem i ziołami
1. Pierś z kurczaka zbijamy tłuczkiem 2. Następnie przyprawiamy vegetą i pieprzem. 3. Bułkę, ser starty i zioła mieszamy na talerzu. 4. Jajko rozbełtać. 5. Każdą pierś maczamy w jajku a potem panierujemy mocno dociskając panierkę. 6. Smażymy na rozgrzanym oleju. 7. Odkładamy na ręcznik papierowy by wchłonął nadmiar tłuszczu
Pierś z kurczaka w panierce z parmezanem i ziołami
Pierś zbijamy tłuczkiem, ja przykrywam je folią spożywczą jak zbijam i przyprawiamy
Pierś z kurczaka w panierce z parmezanem i ziołami
mieszamy składniki panierki: bułkę tartą, zioła i starty parmezan
Pierś z kurczaka w panierce z parmezanem i ziołami
piersi maczamy w jajku rozbełtanym i potem panierujemy, dociskając panierkę
Pierś z kurczaka w panierce z parmezanem i ziołami
piersi smażymy na rozgrzanym oleju na złoto, potem odkładamy na ręcznik papierowy