gabyelle21l@tlen.pl

gabyelle21l@tlen.pl

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 266]

Pierś z kurczaka w warzywach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pierś z kurczaka w warzywach

Pierś z kurczaka w warzywach

Składniki:

Pierś z kurczaka w warzywach

 

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 1 większa cebula
  • 1 większa marchewka
  • pół szkl groszku
  • pół szkl kukurydzy
  • natka pietruszki
  • 1 mała papryczka chili suszona
  • papryka ostra w proszku
  • papryka słodka w proszku
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka w warzywach
Pierś z kurczaka pokroić w paski lub kostkę, przyprawic sola i pieprzem. Na patelni rozgrzac olej i smażyć na średnim ogniu. Marchewkę pokroić w grubsze plastry i wrzucic do gotującej się wody, gotować do czasu aż marchewka bedzie w połowie ugotowana. Po ugotowaniu marchewkę wyciagnąć. Cebule posiekać drobno i podsmażać na złoto, posolić. Do mięciutkiej cebulki dodajemy marchewkę, posiekaną natkę pietruszki, groszek, kukurydze i posiekana papryczke chili. Doprawić sola, pieprzem, papryka słodką i ostrą w proszku, całość smażyć pod przykryciem od czasu do czasu mieszając. Do gotowej mieszanki warzywnej przełozyc usmażonego kurczaczka. Wymieszać. Smacznego :)