Noruas

Noruas

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 549]

Pierś z kurczaka w warzywach z grila

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Warzywna propozycja na grilla

Pierś z kurczaka w warzywach z grila Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pierś z kurczaka w warzywach z grila

 

 

  • Marynata
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 100 gram ketchupu
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej
  • szczypta pieprzy
  • 1 łyżeczka curry
  • łyżeczka ziołowej przyprawy do grilla

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka w warzywach z grila
Przygotowujemy marynatę poprzez wymieszanie jej składników w miseczce: sosu sojowego, ketchupy, ziół, oliwy, papryki, pieprzu oraz curry. Kurczaka kroimy w kostkę i maczamy w marynacie. Odstawiamy na noc do lodówki. Pieczemy na grillu. Por i marchew kroimy w plastry, przyprawiamy przyprawą do grilla, owijamy w srebrną folię i kładziemy na grillu (do momentu aż będą miękkie, zależy od ognia). Podajemy mięso posypane warzywami.
Pierś z kurczaka w warzywach z grila
Mięso marynujemy w lodówce przez całą noc
Pierś z kurczaka w warzywach z grila
Podrumieniamy do miękkości na grillu
Pierś z kurczaka w warzywach z grila
Warzywa myjemy i kroimy w plastry na tacce
Pierś z kurczaka w warzywach z grila
Warzywa grillujemy zawinięte w sreberko