Strona główna Pierś z kurczaka z brokułem

Pierś z kurczaka z brokułem

Kurczak « poprzedni | następny »
Bernadetta offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 947
zdjęcia: 1 z 4
Pierś z kurczaka z brokułem
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pierś z kurczaka w doborowym kolorowym towarzystwie :)


trudność: łatwe
czas:

Pierś z kurczaka z brokułem - SKŁADNIKI:

Pierś z kurczaka z brokułem - PRZYGOTOWANIE:

Różyczki brokułów wrzucamy do wrzącej lekko osolonej wody z cukrem. Gotujemy 2 minuty, odcedzamy. Piersi z kurczaka oczyszczamy. Na środku wycinamy paski mięsa o szerokości 1,5-2 cm i długości 4-5 cm, aby powstała nam kieszonka, w którą wsadzimy brokuły. Piersi skrapiamy sokiem z cytryny i olejem. Doprawiamy solą i pieprzem. Przesmażamy na rozgrzanej patelni lub grillu przez 2-3 minuty z każdej strony. W zagłębienia wkładamy różyczki brokułów, posypujemy pokrojoną w kostkę mozzarellę. Pieczemy około 15 minut w piekarniku nagrzanym do 170-180 stopni. W tym samym czasie, zgodnie z przepisem na opakowaniu, gotujemy ryż basmati w lekko osolonej wodzie z dodatkiem kurkumy. Piersi podajemy z ryżem oraz ewentualnie surówką obiadową (polecam w kolorze czerwonym).


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pierś z kurczaka z brokułem  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kurczak
Pizza z filetem drobiowym Drobiowy gulasz z dynią Makaron z kurczakiem w sosie dyniowym
Kolorowy kurczak Filet w sosie kminkowym Piersi z kurczaka w cieście czosnkowym na ostro
Kurczak z estragonową salsą verde Słodko-ostre skrzydełka Roladki drobiowe z serem i szpinakiem
Pałki z boczkiem w sosie Pizza meksykańska z kurczakiem Pałki w sosie z opieniek

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert online

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane