Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Pierś z kurczaka z cebulą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Gotowana na parze pierś z kurczaka z czerwoną cebulą.

Pierś z kurczaka z cebulą Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pierś z kurczaka z cebulą

 

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 1/2 dużej czerwonej cebuli
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżka przyprawy do kurczaka
  • 1 łyżeczka soli czosnkowej
  • 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka z cebulą
Do oleju dodać pokrojoną w kostkę cebulę, przyprawę do kurczaka, sól czosnkową i mieloną paprykę. Dokładnie wymieszać. Podzieloną na 4 porcje pierś z kurczaka ułożyć w garnku do gotowania na parze. Każdy kawałek mięsa posmarować przygotowaną pastą z cebulą . Garnek przykryć. Mięso z cebulą gotować na parze ok. 20 minut.
Pierś z kurczaka z cebulą
Pokrojona w kostkę czerwona cebula dodana razem z przyprawami do oleju.
Pierś z kurczaka z cebulą
Podzielona na cztery porcje pierś z kurczaka.
Pierś z kurczaka z cebulą
Mięso ułożone w garnku do gotowania na parze i posmarowane pastą z cebulą.