Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Pierś z kurczaka z cebulą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pierś z kurczaka z cebulą w sosie śmietanowo-serowym.

Pierś z kurczaka z cebulą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pierś z kurczaka z cebulą

 

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • olej do smażenia
  • 1 duża cebula
  • sól ziołowa - wg uznania
  • 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki
  • 1 łyżeczka przyprawy do mięs
  • pieprz do smaku
  • 1/2 szklanki gęstej śmietany 18 %
  • 1/2 szklanki wody
  • 60 g serka topionego kremowego

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka z cebulą
Mięso pokroić w niezbyt dużą kostkę. Na patelni rozgrzać kilka łyżek oleju, zrumienić na nim lekko kawałki mięsa. Cebulę obrać, pokroić w piórka, dodać do mięsa. Smażyć, co chwilę mieszając, aż cebula się zrumieni. Do mięsa z cebulą dodać wszystkie przyprawy, wymieszać i lekko podsmażyć. Wlać śmietanę i wodę, wymieszać. Dodać serek topiony. Gotować tak długo, aż serek się roztopi. Mieszać od czasu do czasu.
Pierś z kurczaka z cebulą
Pokrojona w kostkę pierś z kurczaka smażona na oleju.
Pierś z kurczaka z cebulą
Pokrojona w piórka cebula dodana do lekko zrumienionego mięsa.
Pierś z kurczaka z cebulą
Wszystkie przyprawy dodane do podsmażonego z cebulą mięsa.
Pierś z kurczaka z cebulą
Kremowy serek topiony dodany do sosu śmietanowego z mięsem i cebulą.